Ragasztókötés = Henkel

Ahol a nagy teljesítményű, költséghatékony ragasztókötés elengedhetetlen, a nyomdaipar támaszkodhat a Henkel magas minőségű ragasztóira.

Az innovatív TECHNOMELT PUR ME/COOL termékcsalád első osztályú minőséget nyújt

alacsonyabb alkalmazási hőmérséklettel és nagyobb munkabiztonsággal a felhasználók számára.

A Henkel személyre szabott megoldásokat kínál ügyfelei számára, sokféle elérhető technológiát kínálva, mint pl. poliuretán, poliolefin és EVA alapú hotmelt, valamint fehérje- és vízbázisú ragasztók.

A Henkel termékskálája olyan speciális követelményeket is lefed, mint a magas hő- és festék-oldószerállóság, alkalmazások nehéz felületekre, valamint kifejezetten digitális nyomtatáshoz kifejlesztett ragasztók.

A Henkel nyomdaipari felhasználási célra fejlesztett ragasztó és tisztítószer termékeivel, valamint a Henkel szakértői háttértámogatásával állunk több, mint 30 éve kedves ügyfeleink rendelkezésére.

     

Read More

Itt a Horizon iCE StitchLiner Mark IV

A Standard Finishing Systems, a nyomdaipari és papírkezelési megoldások vezető szállítója bejelentette a Horizon iCE StitchLiner Mark IV tűzőgép megjelenését – írja a Printing Impressions.

 

A Mark IV-nél a tűzéshossz, az egyensúly és a vastagság beállításai automatikusan megváltoztathatók a különböző munkamenetek során, így rugalmas gyártás érhető el egyenletes minőségben. A rendszer pontozási funkciója minden méret esetén csökkenti a gerinc repedezését, és szorosabb hajtogatást tesz lehetővé. A lapigazító rész alkalmas a négyirányú rendezésre, így az állományoknál pontosabb igazítás érhető el. A Mark IV szállítórendszerének továbbfejlesztése stabil laptovábbítást tesz lehetővé a hordozókon keresztül, még a bevont és a könnyebb súlyú lapok esetében is.

 

A Mark IV kifejezetten gyors munkára képes. A gyártási sebességek akkor is tarthatók, ha a rendszer változó vastagságú üzemmódba van állítva, vagy ha fedőlapokat helyeznek be. A Mark IV még akkor is képes folyamatosan működni, ha olyan hibákat észlel, mint például leesett öltés vagy a lapok helytelen igazítása, mivel automatikusan, kezelői beavatkozás nélkül visszadobja a munkadarabot egy tálcára, így javítja a rendszer üzemidejét.

 

A StitchLiner tűzőgépek korábbi generációihoz képest a Mark IV modernebb kialakítással, testre szabható gépállapot-jelzőfényekkel, biztonságosabb és könnyebb rendszerhozzáférési pontokkal a kezelők és a technikusok számára, valamint rugalmasabb konfigurációs lehetőségekkel rendelkezik mind az ofszet, mind a digitális megoldásokhoz.

 

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

 

Videó a gépről: https://youtu.be/89k5fFNrLXc

 

Ha tetszett a tartalom kövessen minket:

Facebook

LinkedIn

Read More

Megbízható nyomdagép a legmagasabb színvonalon

A Keményfém Kft. a Horizon, Solema kötészeti gépek, az SCS Automaberg feldolgozórendszerek és a Gerhard Busch perifériák magyarországi márkaképviseletét végzi. Szolgáltatásaik közé tartozik a berendezések beüzemelése, a szervizszolgáltatás és az alkatrészgyártás. A cég portfóliója folyamatosan bővül, így az idei évtől az ismert RYOBI es a Mitsubishi vállalatok egyesülésével létrejött RMGT nyomógépmarka forgalmazását is végzi. A termek paletta szélesítéséről és magyarországi lehetőségekről Horváth Attilával, a Keményfém Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

A RYOBI MHI Graphic Technology (RMGT) az ofszetnyomtatás előnyeit helyezi át a mai digitális világba. A gyártó nyomógépei nagy teljesítményre képesek, emellett költséghatékony megoldást biztosítanak a felhasználóiknak.

Az RMGT márka két gyártó közös munkájának az eredménye. Hogyan jött létre ez az új brand?

Az RMGT a RYOBI Graphic Technology Ltd. és a Mitsubishi Heavy Industries konszernek egyesülésével jött létre, ami azt jelenti, hogy a két gyártó megosztotta egymással a tudását, és létrehozott olyan gépeket. amelyek az erősségeik által rendkívül versenyképesek. Magyarországon már ismertek a RYOBI berendezések, megbízhatóságuk miatt több helyen is dolgoznak velük. A két vállalat közös munkája során gyártott gépek továbbra is magas színvonalat, illetve technológiai fejlettséget kínálnak.

A Keményfém milyen várakozásokkal tekint a jövőre a portfólió bővítésével?

2023 februárjában kötöttünk megállapodást, így az idei évtől többek között erre fókuszálva dolgozunk. A márka képviselete eddig sem állt tőlünk távol, ugyan is a RYOBI gépek értékesítésében közreműködtünk a múltban. A munkánk során már rendelkeztünk megfelelő tapasztalattal és ismerettel, így volt tudásunk a gépek tulajdonságairól. Mindkét vállalat hatalmas háttérrel rendelkezik, a minőség és tartósság terén kiemelkedő paraméterekkel bír. A Horizon berendezésekkel hasonló irányt képvisel az RMGT, igy számunkra teljes mértékben profilba illő a portfóliónk ilyen irányú bővítése.

Azt látjuk, hogy a hazai nyomógéppiac más képet fest, mint a többi európai országban. Úgy gondolom, hogy egy ilyen jelentős márka nagyobb szeletet érdemel Magyarországon, hiszen megvannak azok a tulajdonságai, amelyek sikeressé tehetik a nyomdákat. A RMGT gépek megbízhatók, korszerű technológiával rendelkeznek, és számos más tényező is versenyképessé teszi a márkát

Magyarországon már dolgoznak RYOBI gépekkel, amelyekkel elégedettek a felhasználók. Az RMGT márka milyen tulajdonságait említened meg. amelyek kiemelkedők ebben a szegmensben?

Az üzemeltetés szempontjából nagyon fontos, hogy mekkora a költségvonzata. Az energiafelhasználása az RMGT gépeknek gazdaságosabb lehet – típustól függően, mint más berendezéseknek ebben a kategóriában. Olyan speciális fejlesztésekkel rendelkeznek a márkához tartozó gépek, amelyekre kevés példát láthatunk Európában. Továbbá, ami miatt szintén egyedülállónak mondhatók ezek a berendezések, hogy a méretskálájuk nagyobb rugalmasságot enged. Ebből adódóan a gépfenntartási költség, valamint a beszerzési ár jelentősen kedvezőbb. Emellett olyan technikai újításokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a hatékony munkavégzést.

Négy különböző családba sorolhatók az RMGT nyomógépek: RMGT 10-Series (B1), RMGT 9-Series (A1), RMGT 7 Series (B2) és RMGT 6 Series (A2). Mindegyik sorozatot a megbízhatóság, a sokoldalúság és a költséghatékonyság jellemzi. Olyan nyomdák számára kiváló döntés lehet, amelyek a termelékenység növelése mellett a hatékonyság kiterjesztésére is törekednek.

Melyek az említett egyedülálló technikai újítások?

Például olyan egységgel rendelkeznek ezek a gépek, amely támogatja, hogy a gyengébb minőségű papírral is a lehető legnagyobb sebességgel dolgozzon a nyomda.

Amit érdemes kiemelni az RMGT gépek esetében, hogy az átállási időt a végletekig redukálja a gyártó, többek között az előbeállítások és az előfestékezési beállítások folyamatában. Továbbá rendelkeznek olyan automata programokkal, amelyek a munka lejártával beavatkozás nélkül megkezdhetik az átállást a következő feladat elvégzésére, ide sorolható például a gép mosása és a lemezcsere – ezek mind megtörténhetnek önműködően. A lemezcserének az ideje is minimalizálható azáltal, hogy egyszerre történik ugyanabban a fázisban, azaz az összes lemezt azonos időben húzza be a gép. Lakkozás esetén pedig nyomás közben lehet cserélni a lakkozókendőt – ha nincsen használatban a lakkozómű

Összességében elmondható, hogy a beigazítási átállási idők jelentősen alacsonyabb szintre hozhatók az ilyen fejlett berendezéseknél. Ez rendkívül fontos ebben az

Említetted, hogy az RMGT gépek többfajta méretben kaphatók. Milyen különbségeket jelent, illetve miért

A legtöbb gépgyártó a B-s mérettartományokat preferálja. Az RMGT berendezések esetében viszont az A1 és A2-es kivitel is kapható. A Magyarországon megtalálható nyomógépek leginkább az előbbi mérettartományban dolgoznak, az A-s méretű termékeket pedig kisebb ívre, nagyobb méretű lemez segítségével gyártják, ami magasabb lemez- és energiaköltséget jelent drágább gépek igénybevételével. A hazai viszonylatokat tekintve a méretbeli különbségek hozzájárulhatnak a költséghatékonyság növeléséhez.

Hogy látod az RMGT márka jövőjét Magyarországon, illetve milyen támogatást nyújtotok a meglévő és új felhasználóknak?

Magyarországon szintén sikeressé válhatnak az RMGT gépek, ugyanis a technikai hátterük, a mérettartományuk és azok az újdonságok, amelyekkel felszerelték ezeket, erős, versenyképes berendezéseket eredményeztek.

Mivel a márka már jelen volt hazánkban, ezért a szervizháttere is megoldott az RMGT nyomógépeknek. Ehhez a Keményfém hozzáteszi a saját szakembergárdájának a kiképzését, így még inkább nő a felhasználók támogatottsága.

 

Keményfém Kft.

Némethi Botond Print&Packtech magazin

Kövesse híreinket Facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/kemenyfem

 

 

Read More

Hunkeler Innovationdays 2023

Hunkeler Innovationdays 2023

 

A 14. alkalommal megrendezett  Hunkeler Innovationdays 2023 szakmai találkozó ismét látogatói rekordokat döntött. A négyéves pandémia okozta szünetet követően a kereken 100 kiállító tökéletesen meg volt elégedve a hatalmas sikerrel, amit az idei kiállítás hozott.

A kétévenként megrendezésre kerülő, digitális printmédiákat bemutató globális találkozó Luzernben az idei évben kerek 6700 látogatót köszönthetett a világ minden tájáról. Ezzel a Hunkeler Innovationdays egyértelműen a legelőkelőbb helyek között pozícionálja magát az iparági találkozók között.

A nagy látogatói létszám mellett a  Hunkeler Innovationdays ismét bizonyította a minőségi szakmai találkozók minden előnyét, kis helyen  összehozta a beszállítói oldal vezetőit a másik oldal, az ügyfelek  döntéshozóival, valamint számtalan szakértővel.

A Hunkeler Innovationdays fontos találkozóhelye a nyomdaipar digitális szegmensének. Nemzetközi elismertség övezi a kiállítók, látogatók és a szaksajtó részéről is. Az alábbi statisztika minden szónál többet mond a Hunkeler Innovationdays 2023 sikeréről.

A Horizon cég képviselőiként mi is köszönthettük a magyar nyomdaiparból érkező látogatókat, akiknek ezúton mondunk köszönetet a Horizon standokon tett megtisztelő látogatásukért.

A Horizon cég válasza az egyre csökkenő szakemberszámra, a növekvő papír- és energiaköltségekre a nagyfokú automatizáltság, rugalmaság és hálózatba kapcsolt működtetés, amivel a digitális nyomtatás teljes potenciálját képesek kiszolgálni.

A kiállított megoldások a következők voltak:

Smart Binding – Case Binding Preparation System

A „Roll-to-Book”-megoldás kombinálja az ICE Binder BQ-500 ragasztókötőgépet az ESF-1000 előzékberakóval, GF-500 gázsizó egységgel, valamint az ICE Trimmer HT-300 vágóegységgel. Ezzel a megoldással puhatáblás könyvek gyárthatók és könyvtestek is előkészíthetők a keménytáblás könyvgyártáshoz. A két termékfajta közötti átállás automatikus. A keménytáblás könyvgyártáshoz a védőborítók a Horizon SmartSlitteren készülnek.

 Smart Stitching – brosúragyártás tekercsről

A Hunkeler letekercselőnek és keresztvágónak köszönhető folyamatos adagolás lehetővé teszi az ICE Stichliner Mark V berendezéssel a 6.000 brosúra/óra termelési teljesítmény elérését. A különböző munkákra való átállás, különböző brosúravastagságok esetében is beállítási idő nélkül történik, ahogyan erről a látogatók a bemutató során személyesen meg is győződhettek!

Smart Binding – tekercs-ív megoldás

Az automatizált átállás és a rugalmas könyvgyártáskis és közepes példányszámok esetén különálló ívek öszehordásával. Inline kapcsolat az ICE Binder BQ-500 ragasztókötőgép és az LBF-500 könyvtestberakó között egy tekercs-ív megoldásra a Hunkeler új átadóállomása segítségével.

 

 Smart folding – Direct-Mailing tekercsről

Magas automatizáltsági fokú inline-rendszer direct-mailing gyártáshoz kuponokkal és válaszkártyákkal. Egyszerűen csomagolva: az AFV-566F táskás hajtogatógépből érkező szórólapok automatikusan könnyen kezelhető csomagocskákként oszlopozva.

Reméljük fenti  információkkal felkeltettük kedves ügyfeleink érdeklődését a Horizon számtalan variációban rendelkezésre álló műszaki megoldása iránt.

Forduljanak bizalommal szakértő kollegáinkhoz!

www.kemenyfem.hu

Sok érdekes riport, információ található még a következő elérhetőségen is a rendezvényről:

https://inkish.tv/inkish-video/hid23horizon/

Köszönjük Hunkeler!

Köszönjük Luzern!

u.i.: Természetesen Luzern is rendelkezik magyar vonatkozással: Richard Wagner itt kötött házasságot Liszt Ferenc magyar zeneszerző és zongoraművész, valamint Marie d’ Agoult írónő lányával  Cosima Wagnerrel a minden pompától mentes protestáns, evangélikus Máté-templomban.

Read More

Horizon a Hunkeler Innovációs Napok 2023 kiállításon

A Horizon csatlakozik a Hunkeler Innovációs Napok 2023 kiállításhoz, hogy bemutassa azokat a kötészeti megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók boldogulását a folyamatosan változó piacokon, ahol munkaerőhiány, növekvő költségek és egyre növekvő igényekkel szembesülnek. Aknázza ki a digitális nyomtatásban rejlő összes lehetőséget rendszereink univerzális megoldásával csatlakoztathatóság, rugalmas termelési teljesítmény és magas szintű automatizálás.

Minden megoldás csatlakozik az iCE LiNK-hez, a Horizon felhőalapú gép & munkafolyamat irányítási rendszeréhez.
Az iCE LiNK-el a HID2023 látogatói láthatják a munkák valós idejű előrehaladását, valamint állapotjelentéseket – KPI elemzési adatokat, amelyek felhasználható működését és a termelékenység javítását támogatja.

Weboldal: https://www.innovationdays.com/en/

Megtekinthető Horizon rendszerek:

Smart Binding Solution – Case Bindinig Preparation

Dinamikus keménytáblás könyvtest & puhafedeles könyvgyártás

Ez a „tekercsből-könyv” gyártósor tartalmazza az új ESF-1000 előzékelő állomást, a GF-500 sapkázó egységet és a HT-300 vágóautomatát, amely lehetővé teszik mind a keménytáblás, mind a puhafedeles könyvek gyártását. A HID2023 élő bemutatókon láthatja, hogy a gépsor képes automatikus átállást végezni a két terméktípus között.

 

Roll-to-Saddlestitching Solution

 

iCE STITCHLINER MARK V.

Az iCE STITCHLINER MARK V. a „tekercsből-füzet” gyártó iratűző rendszerünk, amelyhez a nyomat folyamatos adagolását Hunkeler letekercselő és vágó egységek biztosítják, amivel 6000 füzet/óra gyártási sebesség érhető el. A HID2023-on bemutatjuk, hogy a rendszer képes azonnali munkaátállásokat végrehajtani különböző vastagságú füzetek esetén selejt nélkül. A gépsor emellett automatikus

borító-adagolót és préselve-oszlopozó egységet tartalmaz, hogy csökkentse a gépkezelők munkáját.

 

Smart Binding Solution – Cut & Stack Workflow

Vágott és oszlopozott könyvtest előkészítés és könyvgyártás

Ez a „tekercsből-könyv” gyártósor, ahol a ragasztókötő gépünk az új LBF-500 könyvtest berakóegységgel van felszerelve, amely a Hunkeler „cut & stack” technológiával való in-line integrációt valósítja meg. Automatizált termék váltások és a rugalmas könyvgyártás segíti a felhasználót, a rövid és közepes példányszámú munkák hatékony gyártásában.

 

Roll-to-Fold Direct Mail Solution

Digitálisan nyomtatott tekercsekből készíthet közvetlen direct-mail küldeményeket ezzel a nagymértékben automatizált megoldással, amely a Hunkeler tekercsfeldolgozási technológiával integrált Horizon táskás hajtogatóval rendelkezik. Növelje a hozzáadott értéket a kuponok vagy egyéb termékek perforálásával. A felhasználók racionalizálhatják a gyártási munkafolyamatot, valamint a kész termékek automatikus egymásra helyezésével a megkönnyíthetik a csomagolást.

 

Partner stand

 A Gietz & CO AG. A svájci partnerünk, aki a szintén kiállít a HID2023-on.

Látogassa meg az 1. csarnokban található standjukat, hogy megnézze az önálló Horizon gépeket, mint:

・iCE Holder AFV-566FKT automata hajtogató

・iCE TRIMMER HT-300 egykéses vágóautomata

・BQ-270V egykocsis ragasztókötőgép

・CRF-362 bígelő-hajtogató

Regisztráljon az esemény hivatalos weboldalán: https://www.innovationdays.com/en/

Találkozunk a Hunkeler Innovációs Napok 2023 kiállításon!

A Keményfém csapata

 

Read More