Kedvezményezett neve: KEMÉNYFÉM Kereskedelmi, Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: A KEMÉNYFÉM Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodásának fejlesztése

Projektazonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00377

A szerződött támogatás összege: 8 709 106 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt befejezési dátuma: 2020.02.28.

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében beszerzésre került 2 db villás raklapemelő, 1 db körkésélező berendezés. A gazdaságosabb működés és a megrendelések precízebb, rövidebb határidőre történő kielégítése okán a cég versenyképessége nő a piacon. A növekvő versenyképesség és az erősödő piaci pozíció hozzásegíti a vállalkozást jelenlegi munkavállalói létszámának megtartásához, illetve magában hordozza a jövőbeni továbbfejlődés lehetőségét is. A vállalkozás jelen beruházással is arra törekszik, hogy válságállóvá képezze a céget, köszönhetően annak, hogy bővíteni tudja megrendelőinek számát, mellyel több lábra tudja helyezni működését.  A projekt keretében kapacitásbővítés és hatékonyságnövelés jött létre a KEMÉNYFÉM KFT-nél. A pályázat során beszerzésre kerülő eszközök biztosítják a cég életében, hogy a kapacitásainak bővítése révén új munkahelyeket hozzon létre, és a meglévő munkahelyek megtartását is segíti, azáltal, hogy bővíti megrendelőinek körét. A vállalkozás megrendelői körének bővülésével jelentősen megnő a vállalkozás pénzügyi stabilitása.

Cégünk főtevékenységként ipari gép, berendezés javításával foglalkozik. Jelen projekt keretében is ezt a tevékenységet fejlesztettük és az alábbi eszközöket szereztük be:

  • 1 db esztergagép OPTIturn TH 4615
  • 1 db nagyteljesítményű késélező gép REFORM AR 21/55
  • 1 db Vollmer HM körfűrész élezgép CHC840

Meglevő élezési kapacitásunk bővítése indokolt egy új egyenes élköszörű vásárlásával. Az élköszörű vásárlása lehetővé teszi nagyobb mennyiségű egyenes kés élezését, melyre piaci igény van. Az új berendezésen magasabb minőségben, nagyobb precizitással tudunk keményfémbetétes késeket élezni 210 cm hosszúságig.

A körfűrészélező berendezéssel új technológiát vezetünk be, mellyel keményfémbetétes körfűrészeket is tudunk élezni. Az esztergagép vásárlását indokolja, hogy fenti szolgáltatásokat kiegészítve időnként szükség van precíz megmunkálásra is.

A projekt bevezetésével magasabb árbevételt tudunk realizálni, magasabb minőségben, rövidebb átfutási idővel tudjuk partnereinket kiszolgálni. A fejlesztéssel új vevőkört célzunk meg.

A projekt ezen felül a kötelező nyilvánosság biztosításának költségét tartalmazza.