Horizon Finishing First 2023

Idén is megrendezésre került a Horizon nyílt napja Quickbornban a Horizon Németországi főhadiszállásán. A számos kihívás mellett idén két téma uralja a nyomdaipart: az automatizálás és a mesterséges intelligencia. Mindkettő célja fontos piaci részesedés megszerzése. A Horizon GmbH idei Finishing First rendezvénye is ezekről a fontos témákról szólt, de a „Welcome to Friends” mottó alatt a rendezvény az emberi kapcsolatokra is fókuszált. A koncepció pedig úgy tűnik, bevált: Németországból, Ausztriából és Európa minden tájáról 150 látogató utazott el, hogy három eseménydús nap alatt megvitassák az iparág legújabb fejleményeit, hálózatba kapcsolódjanak és megismerkedjenek az új megoldásokkal. Ezek lehetnek összesen 19 részt vevő partnercég megoldásai a nyomdagépek, papír, szoftver és még sok más területéről.

Még egyszer köszönet minden vendégnek, előadónak és partnernek!

 

Tekintse meg az esemény bemutató videóját a Keményfém Kft. közösségi felületein:

LinkedIn

Facebook

 

Ha tetszett a tartalom kövesse az oldalunkat!

Read More

Horizon Finishing First 2023

Horizon Akadémia Quickborn (Hamburg) ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt és megrendezi Finishing First rendezvényét 2023. szeptember 13-15. között. Bemutatásra kerülnek a legújabb kötészeti trendeket, megoldások.

Az idei rendezvény fókuszában:

  • iCE Stitchliner Mark IV. az irkatűzés legújabb fejlesztése
  • Mini CABS nagyüzemi könyvgyártás kicsiben
  • flexibilis könyvgyártás digitális & ofszet ívek feldolgozásával
  • AFV-56S B2 hajtogatás dinamikus hajtással

 

Ezen felül, megtekinthető a Quickborni bemutatóterem teljes gépparkja. https://youtu.be/2DnarcHzSjU
Látogasson el a rendezvényre a Keményfém Kft. kíséretében!
A részvétel feltételeiről érdeklődjön kollégáinknál!

Read More

Stancolás hatékonyan kis példányszámok esetén is!

Bemutatjuk az SCS Automaberg DCH200 illetve DCH60 innovatív stancoló gépeket

 

DCH 200 – B2 stancolási terület, akár 540 x 1000 mm ív stancolható (több lépésben)

DCH60 – B3 stancolási területen akár 550 x 710 mm ív stancolható (több lépésben)

 

Munkafolyamatok:

vágás, biegelés, domborítás, Braille, riccelés (akár öntapadó alapanyagfeldolgozása)

 

Előnyök:

● Léptetve stancolás lehetősége (egy ív stancolása több ütemben)

     o Alacsonyabb szerszám költség, kisebb szerszámtároló helyigény

     o Rövidebb beigazítási idő, kevesebb egyengetés

● Tökéletes vágási minőség (nincs szükség a stancolószerszám vágóélének megszakítására)

● Teljes hulladék leválasztás és termék szétválasztás

● Gépbeállítás érintőképernyőn piktogramos kezelőfelületen

● Fóliázó opcióval felszerelhető (DCH60)

 

DCH200 videó: https://youtu.be/PicVkYOI4Qc

DCH60 videó: https://youtu.be/j3DoUBblKu8

 

Ez a tartalom a Magyar Grafika online felületén, az  MGonline oldalon jelent meg.

 

Ha tetszett a tartalom kövessen minket:

Facebook

LinkedIn

Read More

RMGT 920 a nyomda szolgálatában

A 920-es modell egy A1 méretű ofszetnyomógép.

Ez a modell lehetővé teszi az 640 x 920 mm méretű ívek nyomtatását, amelyen akár 8db A4-es oldal is nyomtatható akár elő vagy hátoldalon.

Lényegesen alacsonyabb a nyomólemez költsége, energiafogyasztása és helyigénye, mint egy B1 méretű nyomdagépé.

Igény esetén lakozóművel és számos egyéb opcióval kiegészíthető.

Az újonnan kifejlesztett nyomtatási információs display egy nagy, 55 hüvelykes képernyővel lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a nyomtatási minőséget és a működési állapotot egyszerűen, valós időben figyelje a kirakó egységtől.

A Smart Assist Printing funkcióval (opcionális) kis példányszámú munkák folyamatos nyomtatása lehetséges az átállási időveszteség minimalizásálsa mellett.

Nyomtatás 8-10 színnel lakkozási lehetőséggel kiegészítve, akár 16.000 ív/órával

 

Videó a gépről: https://youtu.be/FJAgRzk8ecw

 

Ha tetszett a tartalom kövessen minket:

Facebook

LinkedIn

Read More

Ragasztókötés = Henkel

Ahol a nagy teljesítményű, költséghatékony ragasztókötés elengedhetetlen, a nyomdaipar támaszkodhat a Henkel magas minőségű ragasztóira.

Az innovatív TECHNOMELT PUR ME/COOL termékcsalád első osztályú minőséget nyújt

alacsonyabb alkalmazási hőmérséklettel és nagyobb munkabiztonsággal a felhasználók számára.

A Henkel személyre szabott megoldásokat kínál ügyfelei számára, sokféle elérhető technológiát kínálva, mint pl. poliuretán, poliolefin és EVA alapú hotmelt, valamint fehérje- és vízbázisú ragasztók.

A Henkel termékskálája olyan speciális követelményeket is lefed, mint a magas hő- és festék-oldószerállóság, alkalmazások nehéz felületekre, valamint kifejezetten digitális nyomtatáshoz kifejlesztett ragasztók.

A Henkel nyomdaipari felhasználási célra fejlesztett ragasztó és tisztítószer termékeivel, valamint a Henkel szakértői háttértámogatásával állunk több, mint 30 éve kedves ügyfeleink rendelkezésére.

     

Read More

Itt a Horizon iCE StitchLiner Mark IV

A Standard Finishing Systems, a nyomdaipari és papírkezelési megoldások vezető szállítója bejelentette a Horizon iCE StitchLiner Mark IV tűzőgép megjelenését – írja a Printing Impressions.

 

A Mark IV-nél a tűzéshossz, az egyensúly és a vastagság beállításai automatikusan megváltoztathatók a különböző munkamenetek során, így rugalmas gyártás érhető el egyenletes minőségben. A rendszer pontozási funkciója minden méret esetén csökkenti a gerinc repedezését, és szorosabb hajtogatást tesz lehetővé. A lapigazító rész alkalmas a négyirányú rendezésre, így az állományoknál pontosabb igazítás érhető el. A Mark IV szállítórendszerének továbbfejlesztése stabil laptovábbítást tesz lehetővé a hordozókon keresztül, még a bevont és a könnyebb súlyú lapok esetében is.

 

A Mark IV kifejezetten gyors munkára képes. A gyártási sebességek akkor is tarthatók, ha a rendszer változó vastagságú üzemmódba van állítva, vagy ha fedőlapokat helyeznek be. A Mark IV még akkor is képes folyamatosan működni, ha olyan hibákat észlel, mint például leesett öltés vagy a lapok helytelen igazítása, mivel automatikusan, kezelői beavatkozás nélkül visszadobja a munkadarabot egy tálcára, így javítja a rendszer üzemidejét.

 

A StitchLiner tűzőgépek korábbi generációihoz képest a Mark IV modernebb kialakítással, testre szabható gépállapot-jelzőfényekkel, biztonságosabb és könnyebb rendszerhozzáférési pontokkal a kezelők és a technikusok számára, valamint rugalmasabb konfigurációs lehetőségekkel rendelkezik mind az ofszet, mind a digitális megoldásokhoz.

 

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

 

Videó a gépről: https://youtu.be/89k5fFNrLXc

 

Ha tetszett a tartalom kövessen minket:

Facebook

LinkedIn

Read More

Megbízható nyomdagép a legmagasabb színvonalon

A Keményfém Kft. a Horizon, Solema kötészeti gépek, az SCS Automaberg feldolgozórendszerek és a Gerhard Busch perifériák magyarországi márkaképviseletét végzi. Szolgáltatásaik közé tartozik a berendezések beüzemelése, a szervizszolgáltatás és az alkatrészgyártás. A cég portfóliója folyamatosan bővül, így az idei évtől az ismert RYOBI es a Mitsubishi vállalatok egyesülésével létrejött RMGT nyomógépmarka forgalmazását is végzi. A termek paletta szélesítéséről és magyarországi lehetőségekről Horváth Attilával, a Keményfém Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

A RYOBI MHI Graphic Technology (RMGT) az ofszetnyomtatás előnyeit helyezi át a mai digitális világba. A gyártó nyomógépei nagy teljesítményre képesek, emellett költséghatékony megoldást biztosítanak a felhasználóiknak.

Az RMGT márka két gyártó közös munkájának az eredménye. Hogyan jött létre ez az új brand?

Az RMGT a RYOBI Graphic Technology Ltd. és a Mitsubishi Heavy Industries konszernek egyesülésével jött létre, ami azt jelenti, hogy a két gyártó megosztotta egymással a tudását, és létrehozott olyan gépeket. amelyek az erősségeik által rendkívül versenyképesek. Magyarországon már ismertek a RYOBI berendezések, megbízhatóságuk miatt több helyen is dolgoznak velük. A két vállalat közös munkája során gyártott gépek továbbra is magas színvonalat, illetve technológiai fejlettséget kínálnak.

A Keményfém milyen várakozásokkal tekint a jövőre a portfólió bővítésével?

2023 februárjában kötöttünk megállapodást, így az idei évtől többek között erre fókuszálva dolgozunk. A márka képviselete eddig sem állt tőlünk távol, ugyan is a RYOBI gépek értékesítésében közreműködtünk a múltban. A munkánk során már rendelkeztünk megfelelő tapasztalattal és ismerettel, így volt tudásunk a gépek tulajdonságairól. Mindkét vállalat hatalmas háttérrel rendelkezik, a minőség és tartósság terén kiemelkedő paraméterekkel bír. A Horizon berendezésekkel hasonló irányt képvisel az RMGT, igy számunkra teljes mértékben profilba illő a portfóliónk ilyen irányú bővítése.

Azt látjuk, hogy a hazai nyomógéppiac más képet fest, mint a többi európai országban. Úgy gondolom, hogy egy ilyen jelentős márka nagyobb szeletet érdemel Magyarországon, hiszen megvannak azok a tulajdonságai, amelyek sikeressé tehetik a nyomdákat. A RMGT gépek megbízhatók, korszerű technológiával rendelkeznek, és számos más tényező is versenyképessé teszi a márkát

Magyarországon már dolgoznak RYOBI gépekkel, amelyekkel elégedettek a felhasználók. Az RMGT márka milyen tulajdonságait említened meg. amelyek kiemelkedők ebben a szegmensben?

Az üzemeltetés szempontjából nagyon fontos, hogy mekkora a költségvonzata. Az energiafelhasználása az RMGT gépeknek gazdaságosabb lehet – típustól függően, mint más berendezéseknek ebben a kategóriában. Olyan speciális fejlesztésekkel rendelkeznek a márkához tartozó gépek, amelyekre kevés példát láthatunk Európában. Továbbá, ami miatt szintén egyedülállónak mondhatók ezek a berendezések, hogy a méretskálájuk nagyobb rugalmasságot enged. Ebből adódóan a gépfenntartási költség, valamint a beszerzési ár jelentősen kedvezőbb. Emellett olyan technikai újításokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a hatékony munkavégzést.

Négy különböző családba sorolhatók az RMGT nyomógépek: RMGT 10-Series (B1), RMGT 9-Series (A1), RMGT 7 Series (B2) és RMGT 6 Series (A2). Mindegyik sorozatot a megbízhatóság, a sokoldalúság és a költséghatékonyság jellemzi. Olyan nyomdák számára kiváló döntés lehet, amelyek a termelékenység növelése mellett a hatékonyság kiterjesztésére is törekednek.

Melyek az említett egyedülálló technikai újítások?

Például olyan egységgel rendelkeznek ezek a gépek, amely támogatja, hogy a gyengébb minőségű papírral is a lehető legnagyobb sebességgel dolgozzon a nyomda.

Amit érdemes kiemelni az RMGT gépek esetében, hogy az átállási időt a végletekig redukálja a gyártó, többek között az előbeállítások és az előfestékezési beállítások folyamatában. Továbbá rendelkeznek olyan automata programokkal, amelyek a munka lejártával beavatkozás nélkül megkezdhetik az átállást a következő feladat elvégzésére, ide sorolható például a gép mosása és a lemezcsere – ezek mind megtörténhetnek önműködően. A lemezcserének az ideje is minimalizálható azáltal, hogy egyszerre történik ugyanabban a fázisban, azaz az összes lemezt azonos időben húzza be a gép. Lakkozás esetén pedig nyomás közben lehet cserélni a lakkozókendőt – ha nincsen használatban a lakkozómű

Összességében elmondható, hogy a beigazítási átállási idők jelentősen alacsonyabb szintre hozhatók az ilyen fejlett berendezéseknél. Ez rendkívül fontos ebben az

Említetted, hogy az RMGT gépek többfajta méretben kaphatók. Milyen különbségeket jelent, illetve miért

A legtöbb gépgyártó a B-s mérettartományokat preferálja. Az RMGT berendezések esetében viszont az A1 és A2-es kivitel is kapható. A Magyarországon megtalálható nyomógépek leginkább az előbbi mérettartományban dolgoznak, az A-s méretű termékeket pedig kisebb ívre, nagyobb méretű lemez segítségével gyártják, ami magasabb lemez- és energiaköltséget jelent drágább gépek igénybevételével. A hazai viszonylatokat tekintve a méretbeli különbségek hozzájárulhatnak a költséghatékonyság növeléséhez.

Hogy látod az RMGT márka jövőjét Magyarországon, illetve milyen támogatást nyújtotok a meglévő és új felhasználóknak?

Magyarországon szintén sikeressé válhatnak az RMGT gépek, ugyanis a technikai hátterük, a mérettartományuk és azok az újdonságok, amelyekkel felszerelték ezeket, erős, versenyképes berendezéseket eredményeztek.

Mivel a márka már jelen volt hazánkban, ezért a szervizháttere is megoldott az RMGT nyomógépeknek. Ehhez a Keményfém hozzáteszi a saját szakembergárdájának a kiképzését, így még inkább nő a felhasználók támogatottsága.

 

Keményfém Kft.

Némethi Botond Print&Packtech magazin

Kövesse híreinket Facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/kemenyfem

 

 

Read More

Hunkeler Innovationdays 2023

Hunkeler Innovationdays 2023

 

A 14. alkalommal megrendezett  Hunkeler Innovationdays 2023 szakmai találkozó ismét látogatói rekordokat döntött. A négyéves pandémia okozta szünetet követően a kereken 100 kiállító tökéletesen meg volt elégedve a hatalmas sikerrel, amit az idei kiállítás hozott.

A kétévenként megrendezésre kerülő, digitális printmédiákat bemutató globális találkozó Luzernben az idei évben kerek 6700 látogatót köszönthetett a világ minden tájáról. Ezzel a Hunkeler Innovationdays egyértelműen a legelőkelőbb helyek között pozícionálja magát az iparági találkozók között.

A nagy látogatói létszám mellett a  Hunkeler Innovationdays ismét bizonyította a minőségi szakmai találkozók minden előnyét, kis helyen  összehozta a beszállítói oldal vezetőit a másik oldal, az ügyfelek  döntéshozóival, valamint számtalan szakértővel.

A Hunkeler Innovationdays fontos találkozóhelye a nyomdaipar digitális szegmensének. Nemzetközi elismertség övezi a kiállítók, látogatók és a szaksajtó részéről is. Az alábbi statisztika minden szónál többet mond a Hunkeler Innovationdays 2023 sikeréről.

A Horizon cég képviselőiként mi is köszönthettük a magyar nyomdaiparból érkező látogatókat, akiknek ezúton mondunk köszönetet a Horizon standokon tett megtisztelő látogatásukért.

A Horizon cég válasza az egyre csökkenő szakemberszámra, a növekvő papír- és energiaköltségekre a nagyfokú automatizáltság, rugalmaság és hálózatba kapcsolt működtetés, amivel a digitális nyomtatás teljes potenciálját képesek kiszolgálni.

A kiállított megoldások a következők voltak:

Smart Binding – Case Binding Preparation System

A „Roll-to-Book”-megoldás kombinálja az ICE Binder BQ-500 ragasztókötőgépet az ESF-1000 előzékberakóval, GF-500 gázsizó egységgel, valamint az ICE Trimmer HT-300 vágóegységgel. Ezzel a megoldással puhatáblás könyvek gyárthatók és könyvtestek is előkészíthetők a keménytáblás könyvgyártáshoz. A két termékfajta közötti átállás automatikus. A keménytáblás könyvgyártáshoz a védőborítók a Horizon SmartSlitteren készülnek.

 Smart Stitching – brosúragyártás tekercsről

A Hunkeler letekercselőnek és keresztvágónak köszönhető folyamatos adagolás lehetővé teszi az ICE Stichliner Mark V berendezéssel a 6.000 brosúra/óra termelési teljesítmény elérését. A különböző munkákra való átállás, különböző brosúravastagságok esetében is beállítási idő nélkül történik, ahogyan erről a látogatók a bemutató során személyesen meg is győződhettek!

Smart Binding – tekercs-ív megoldás

Az automatizált átállás és a rugalmas könyvgyártáskis és közepes példányszámok esetén különálló ívek öszehordásával. Inline kapcsolat az ICE Binder BQ-500 ragasztókötőgép és az LBF-500 könyvtestberakó között egy tekercs-ív megoldásra a Hunkeler új átadóállomása segítségével.

 

 Smart folding – Direct-Mailing tekercsről

Magas automatizáltsági fokú inline-rendszer direct-mailing gyártáshoz kuponokkal és válaszkártyákkal. Egyszerűen csomagolva: az AFV-566F táskás hajtogatógépből érkező szórólapok automatikusan könnyen kezelhető csomagocskákként oszlopozva.

Reméljük fenti  információkkal felkeltettük kedves ügyfeleink érdeklődését a Horizon számtalan variációban rendelkezésre álló műszaki megoldása iránt.

Forduljanak bizalommal szakértő kollegáinkhoz!

www.kemenyfem.hu

Sok érdekes riport, információ található még a következő elérhetőségen is a rendezvényről:

https://inkish.tv/inkish-video/hid23horizon/

Köszönjük Hunkeler!

Köszönjük Luzern!

u.i.: Természetesen Luzern is rendelkezik magyar vonatkozással: Richard Wagner itt kötött házasságot Liszt Ferenc magyar zeneszerző és zongoraművész, valamint Marie d’ Agoult írónő lányával  Cosima Wagnerrel a minden pompától mentes protestáns, evangélikus Máté-templomban.

Read More

Horizon a Hunkeler Innovációs Napok 2023 kiállításon

A Horizon csatlakozik a Hunkeler Innovációs Napok 2023 kiállításhoz, hogy bemutassa azokat a kötészeti megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók boldogulását a folyamatosan változó piacokon, ahol munkaerőhiány, növekvő költségek és egyre növekvő igényekkel szembesülnek. Aknázza ki a digitális nyomtatásban rejlő összes lehetőséget rendszereink univerzális megoldásával csatlakoztathatóság, rugalmas termelési teljesítmény és magas szintű automatizálás.

Minden megoldás csatlakozik az iCE LiNK-hez, a Horizon felhőalapú gép & munkafolyamat irányítási rendszeréhez.
Az iCE LiNK-el a HID2023 látogatói láthatják a munkák valós idejű előrehaladását, valamint állapotjelentéseket – KPI elemzési adatokat, amelyek felhasználható működését és a termelékenység javítását támogatja.

Weboldal: https://www.innovationdays.com/en/

Megtekinthető Horizon rendszerek:

Smart Binding Solution – Case Bindinig Preparation

Dinamikus keménytáblás könyvtest & puhafedeles könyvgyártás

Ez a „tekercsből-könyv” gyártósor tartalmazza az új ESF-1000 előzékelő állomást, a GF-500 sapkázó egységet és a HT-300 vágóautomatát, amely lehetővé teszik mind a keménytáblás, mind a puhafedeles könyvek gyártását. A HID2023 élő bemutatókon láthatja, hogy a gépsor képes automatikus átállást végezni a két terméktípus között.

 

Roll-to-Saddlestitching Solution

 

iCE STITCHLINER MARK V.

Az iCE STITCHLINER MARK V. a „tekercsből-füzet” gyártó iratűző rendszerünk, amelyhez a nyomat folyamatos adagolását Hunkeler letekercselő és vágó egységek biztosítják, amivel 6000 füzet/óra gyártási sebesség érhető el. A HID2023-on bemutatjuk, hogy a rendszer képes azonnali munkaátállásokat végrehajtani különböző vastagságú füzetek esetén selejt nélkül. A gépsor emellett automatikus

borító-adagolót és préselve-oszlopozó egységet tartalmaz, hogy csökkentse a gépkezelők munkáját.

 

Smart Binding Solution – Cut & Stack Workflow

Vágott és oszlopozott könyvtest előkészítés és könyvgyártás

Ez a „tekercsből-könyv” gyártósor, ahol a ragasztókötő gépünk az új LBF-500 könyvtest berakóegységgel van felszerelve, amely a Hunkeler „cut & stack” technológiával való in-line integrációt valósítja meg. Automatizált termék váltások és a rugalmas könyvgyártás segíti a felhasználót, a rövid és közepes példányszámú munkák hatékony gyártásában.

 

Roll-to-Fold Direct Mail Solution

Digitálisan nyomtatott tekercsekből készíthet közvetlen direct-mail küldeményeket ezzel a nagymértékben automatizált megoldással, amely a Hunkeler tekercsfeldolgozási technológiával integrált Horizon táskás hajtogatóval rendelkezik. Növelje a hozzáadott értéket a kuponok vagy egyéb termékek perforálásával. A felhasználók racionalizálhatják a gyártási munkafolyamatot, valamint a kész termékek automatikus egymásra helyezésével a megkönnyíthetik a csomagolást.

 

Partner stand

 A Gietz & CO AG. A svájci partnerünk, aki a szintén kiállít a HID2023-on.

Látogassa meg az 1. csarnokban található standjukat, hogy megnézze az önálló Horizon gépeket, mint:

・iCE Holder AFV-566FKT automata hajtogató

・iCE TRIMMER HT-300 egykéses vágóautomata

・BQ-270V egykocsis ragasztókötőgép

・CRF-362 bígelő-hajtogató

Regisztráljon az esemény hivatalos weboldalán: https://www.innovationdays.com/en/

Találkozunk a Hunkeler Innovációs Napok 2023 kiállításon!

A Keményfém csapata

 

Read More